PARLAK BİR CİLT | GLISERIN

PARLAK BİR CİLT | GLISERIN

Gliserin, diğer adı “gliserol” de olan sıvı halde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirleyici olmayan bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışır; asetonda çözünür. Tıbbi gliserin şeker hastalığında şeker olarak ayrıca dıştan deriye uygulanan merhemlerle ve kabızlıkta fitil olarak kullanılır.

Cildi nemlendirir

Gliserin cilt üzerinde çok etkili bir nemlendiricidir. Cildinizdeki kuru ve mat lekeleri azaltarak havadan su emer. Cildiniz uygulama anında derhal yumuşak, esnek ve nemlenir. Cildinize nem ve sağlık katar.

Cildi Pürüzsüzleştirir

Cildiniz yaşlandıkça, donuk görünür ve tahrişe, kızarıklığa ve kuru cilt gibi diğer birçok koşullara nem tutma yeteneğini kaybettiği için duyarlı hale gelir. Yaşlanma ile cildiniz de sertleşir – ancak düzenli olarak gliserin kullanmak küçük çatlakları doldurarak cildinizi pürüzsüzleştirir ve kuruluk ile ilgili diğer sorunları önler.

Su Dengesini Korur

Gliserin içerisindeki nemlendiriciler, suyu havadan çeker ve suyu cildinizde tutar. Gliserin, buharlaşma nedeniyle su kaybını en aza indirir ve cildin sular arası seviyesini dengede tutar – böylece cildi iyi nemlendirir ve besler.

Cildi besler

Cildi besleyici özellikleri nedeniyle gliserin her gün kullanılabilir. Düzenli kullanımı cildinizin sağlıklı, yumuşak ve taze kalmasına yardımcı olur. Kış aylarında soğuk algınlığı ile mücadelede yardımcı olmak için özellikle harikadır.

Cilt Görünümünü Geliştirir

Gliserin, cildinizi sadece nemli değil aynı zamanda yumuşak ve dokunmaya esnek tutan bir yumuşatıcı görevi görür. Cildinizin daha sağlıklı ve çekici görünmesini sağlar. Yaralar ve diğer cilt sorunları üzerindeki tedavi edici etkileri de cildinizin daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

Cildi iyileştirir

Gliserin hücrelerin büyümesine ve böylece cildin iyileşmesine yardımcı olabilir. Gliserin ayrıca egzama ve sedef hastalığı gibi mantar enfeksiyonları için doğal bir ilaç görevi görür. Morlukları azaltır ve enfekte olmuş doku ve hücreleri daha hızlı onarır.

Cildi korur

Gliserin epidermal tabaka kalınlığını arttırır ve bariyer fonksiyonunu iyileştirir. Zararlı kimyasallar ve çevresel unsurları cildinizden uzak tutmaya yardımcı olarak nemi hapseder.













Paylaş:
logo
visamaestromastercardamerican_express