MUHTEŞEM KARAMELİZE BİSKÜVİ KREMASI CHEESCAKE TARİFİ
Malzemeler;
Tarifimiz; 18-20 cm kalıp için uygundur.
Su bardağı : 200 ml.
▪️ 500 gram labne peyniri
▪️ 1 paket kutu krema ( 250ml)
▪️ 1 su bardağı şeker
▪️ 3 adet yumurta ( büyük boy yumurta ile 2 adet)
▪️ 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta ( mısır nişastası)
▪️ 1 paket vanilya
Alt tabanı için;
▪️ 250 gram bisküvi ( 5 tanesini üzeri için ayırdım )
▪️ 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş soğumuş)
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı Zühre Ana Karamelize Bisküvi kreması (Miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
Nasıl Yapılır?
◾ Tereyağı eritip soğumaya bırakalım. Hiç kızdırmadan eritelim (kısık ateşte),
◾ Bisküvileri rondodan geçirip soğumuş tereyağını ekleyelim,
◾ Islak kum gibi olana kadar karıştıralım,
◾ Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim,
◾ Kaşığın tersi veya bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim,
◾ Kalıbın altına yağlı kağıt koyup etrafını alüminyum folyo ile saralım, dondurucuya kaldırıp yarım saat bekletelim,
◾ Bu arada kremamızı hazırlayalım. Kreması için labne peynirinin suyunu süzdürerek karıştırma kabına alalım,
◾ Şeker ve krema ekleyerek elde tel çırpıcı ile karıştıralım (sadece karışana kadar çırpalım),
◾ Nişasta ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım,
◾ Yumurtaları teker teker ilave ederek sadece karışana kadar çırpalım fazla karıştırmamaya özen gösterelim,
◾ Karışımı kalıba dökelim,
◾ Tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba 2-3 su bardağı su ekleyelim fırın alt kısımına koyalım. (pişerken çatlamaması için ),
◾ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika pişirelim,
◾ Tepsiyi sağladığımızda ortası hafif sallanıyor kenarları sabitse olmuş demektir,
◾ Fırının kapağını hafif açık bırakarak 30 dakika kadar soğumaya bırakalım. Mümkünse bir gece veya en az 6 saat dinlenmeye bırakalım,
◾ Zühre Ana Karamelize Büskivi kremasını benmari usulü veya mikrodalga fırında ısıtarak akışkan hale getirelim cheesecake’in üzerine dökelim,
◾ Karamelize Bisküvi kremasını döktükten sonra yarım saat kadar dolaba kaldıralım,
◾ Üzerini ayırdığımız bisküviler ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
PÜF NOKTA; Cheesecake malzemeleri muhakkak oda sıcaklığına olmalı. Fırını ilk 50 dakika hiç açmayalım.
Afiyet olsun.