TARİF | CHEESCAKE

15 Mayıs 2024 13:25
Zühre Ana

MUHTEŞEM KARAMELİZE BİSKÜVİ KREMASI CHEESCAKE TARİFİ

Malzemeler;

Tarifimiz; 18-20 cm kalıp için uygundur.

Su bardağı : 200 ml.

▪️ 500 gram labne peyniri

▪️ 1 paket kutu krema ( 250ml)

▪️ 1 su bardağı şeker

▪️ 3 adet yumurta ( büyük boy yumurta ile 2 adet)

▪️ 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta ( mısır nişastası)

▪️ 1 paket vanilya


Alt tabanı için;

▪️ 250 gram bisküvi ( 5 tanesini üzeri için ayırdım )

▪️ 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş soğumuş)

Üzeri için;

2-3 yemek kaşığı Zühre Ana Karamelize Bisküvi kreması (Miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)

Nasıl Yapılır?

◾ Tereyağı eritip soğumaya bırakalım. Hiç kızdırmadan eritelim (kısık ateşte),

◾ Bisküvileri rondodan geçirip soğumuş tereyağını ekleyelim,

◾ Islak kum gibi olana kadar karıştıralım,

◾ Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim,

◾ Kaşığın tersi veya bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim,

◾ Kalıbın altına yağlı kağıt koyup etrafını alüminyum folyo ile saralım, dondurucuya kaldırıp yarım saat bekletelim,

◾ Bu arada kremamızı hazırlayalım. Kreması için labne peynirinin suyunu süzdürerek karıştırma kabına alalım,

◾ Şeker ve krema ekleyerek elde tel çırpıcı ile karıştıralım (sadece karışana kadar çırpalım),

◾ Nişasta ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım,

◾ Yumurtaları teker teker ilave ederek sadece karışana kadar çırpalım fazla karıştırmamaya özen gösterelim,

◾ Karışımı kalıba dökelim,

◾ Tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba 2-3 su bardağı su ekleyelim fırın alt kısımına koyalım. (pişerken çatlamaması için ),

◾ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika pişirelim,

◾ Tepsiyi sağladığımızda ortası hafif sallanıyor kenarları sabitse olmuş demektir,

◾ Fırının kapağını hafif açık bırakarak 30 dakika kadar soğumaya bırakalım. Mümkünse bir gece veya en az 6 saat dinlenmeye bırakalım,

◾ Zühre Ana Karamelize Büskivi kremasını benmari usulü veya mikrodalga fırında ısıtarak akışkan hale getirelim cheesecake’in üzerine dökelim,

◾ Karamelize Bisküvi kremasını döktükten sonra yarım saat kadar dolaba kaldıralım,

◾ Üzerini ayırdığımız bisküviler ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.


PÜF NOKTA; Cheesecake malzemeleri muhakkak oda sıcaklığına olmalı. Fırını ilk 50  dakika hiç açmayalım.

Afiyet olsun.