Yağından Çayına, Tüm Yönleriyle Tanınması Gereken Bir Şifa Kaynağı | OKALİPTUS

Yağından Çayına, Tüm Yönleriyle Tanınması Gereken Bir Şifa Kaynağı | OKALİPTUS

Son yıllarda daha popüler hale gelmeye başlayan bitkileri, bitkisel yağları tanıdığımız köşemizde bugünkü konumuz: Okaliptus!

Zira o hem bir süs bitkisi olarak yapraklarıyla evlerde kendine yer buluyor, hem bir yağ olarak sıkça kullanılıyor hem de çayı demlenebiliyor. Tüm bunları ve çok daha fazlasını yapabileceğiniz okaliptusun bu denli çok kullanılmaya başlanmasına sebep olan ise tabii ki faydaları.

Okaliptus, mersingiller familyasından, ana vatanı Avustralya olan özel bir bitki. Dünya üzerinde 700'den fazla çeşidi bulunan okaliptus bitkisi, doğru koşullar sağlandığında 100 metreyi aşabilen boyuyla dünyanın en uzun boylu ağaçları arasında da kendine yer buluyor. Sıtma ağacı ve çölkurutan gibi isimlerle de tanınıyor.

Bu özel bitkinin son yıllarda daha da popüler hale gelmesine sebep olan ise solunum yolları başta olmak üzere insan vücuduna birçok yararlı etkisi olmasıdır.

Okaliptus özellikle solunum yolları üzerinde olumlu etkileri olduğu görülen özel bir bitkidir. İşte bu bitkinin yaygın olarak bilinen faydaları;

- Okaliptus üst solunum yolları başta olmak üzere sıkça yaşanan solunum yolu hastalıklarında özellikle balgam söktürücü etkisi sebebiyle tercih ediliyor.

- Buhar banyosu yapılarak değerlendirildiğinde nefes açıcı, ferahlatıcı bir etki sağlamaya,

- Boğaz ağrılarını hafiflettilmesine,

- Kan şekerini düşürücü bir etki gösterdiğinden kan şekeri yüksek olanların kan şekerini dengelemede,

- Antibakteriyel etkiler göstermeye  bu sayede yaralı bölgelerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Okaliptus, doğal bir ağrı kesici etkisi göstermektedir. Bu sebeple okaliptus medikal olarak da çokça destek alınan bitkiler arasında yer alıyor. Merhemlerin içinde dahi kullanılabiliyor.

Ciltte oluşan yaralara iyi gelmekle kalmıyor, aynı zamanda mantar gibi yaygın olarak yaşanan cilt sorunlarında da faydası oldukça fazladır.












Paylaş:
logo
visamaestromastercardamerican_express