Tatı isteğinizi bastıracak ama rafine şeker içermeyen nefis bir kurabiye tarifine ne dersiniz? Zühre Ana Hurma Özüyle tatlandırılan bu yumuşacık kurabiyeler hem sağlıklı hem çok lezzetli. Diyet yapanlar, çocuklarına doğal içerikli atıştırmalık hazırlamak isteyenler ya da sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal bir tarif!
Malzemeler (10-12 adet için):
3 yemek kaşığı Zühre Ana Hurma Özü
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı (veya hindistan cevizi yağı)
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı tam buğday unu (azar azar ekleyin)
1 yemek kaşığı ceviz içi (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı susam veya çörek otu (üzeri için)
Yapılışı:
Fırını 170°C'ye (fanlı) ayarlayın.
Yumurtayı bir kaba kırın. Üzerine zeytinyağını ve Zühre Ana Hurma Özünü ekleyerek iyice karıştırın.
Tarçın, karbonat ve azar azar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Dilerseniz ceviz içini ekleyip karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine hafifçe bastırın.
Üstlerine susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika kontrollü şekilde pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Sunum Önerisi:
Kurabiyelerinizi sade bir porselen tabakta, yanında Zühre Ana Hurma Özü şişeleriyle birlikte servis edebilirsiniz. Yanına bitki çayı ya da süt ekleyerek doğal ve şık bir sunum oluşturabilirsiniz.