Zühre Ana Hurma Özlü Yulaf Lapası Tarifi

30 Haziran 2025 07:34
Zühre Ana

Zühre Ana Hurma Özlü Yulaf Lapası Tarifi

Güne enerjik başlamak için sağlıklı ve besleyici bir kahvaltıya ne dersiniz? Zühre Ana Hurma Özü ile tatlandırılan yulaf lapası, rafine şeker içermeyen ve doyurucu bir seçenektir. Pratik, lezzetli ve özenli sunumuyla sofralarınıza doğallık katacak!

Malzemeler (1 kişilik):

  • 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı bitkisel süt (badem, yulaf, hindistan cevizi vb.)
  • 1 yemek kaşığı Zühre Ana Hurma Özü
  • 1/2 adet muz
  • Birkaç adet frambuaz
  • 1 tatlı kaşığı pecan cevizi veya klasik ceviz

Yapılışı:

  • Yulaf ezmesini ve bitkisel sütü bir sos tenceresine alın.
  • Kısık ateşte, yulaflar sütü çekene kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı Zühre Ana Hurma Özünü ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karışım kaselere alınır. Üzerine dilimlenmiş muz, frambuaz ve cevizle süsleme yapılır.
  • Servis öncesinde tekrar biraz hurma özü gezdirerek sunum yapabilirsiniz.

Sunum Önerisi:

Kasenizi naturel tonlarda bir servis tabağıyla sunabilir, yanına minik bir kase daha hurma özü ekleyebilirsiniz. Altına bez bir peçete veya tahta sunumluk ile doğal ve sade bir estetik yakalayabilirsiniz.