Zühre Ana Karadut Özlü Muhallebi Tarifi

30 Haziran 2025 07:44
Zühre Ana

Zühre Ana Karadut Özlü Muhallebi Tarifi

Sütlü tatlıların en sevileni olan muhallebi, bu kez Zühre Ana Karadut Özü ile bambaşka bir lezzet kazanıyor. Rafine şeker kullanmadan hazırlanan bu doğal ve pratik tatlı, hem görsel hem damak zevkiyle fark yaratacak.

Malzemeler:

  • 750 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı Zühre Ana Karadut Özü

Yapılışı:

  • Bir tencerede süt, un ve nişastayı çırpın.
  • Karışım koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi ocaktan alın ve 4 yemek kaşığı Zühre Ana Karadut Özü’nü ekleyin, karıştırın.
  • Servis kaselerine paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  • Üzerini taze karadut ve nane yaprağıyla süsleyerek sunabilirsiniz.

Sunum Önerisi:

Sade cam kaselerde sunulan muhallebiyi, karadut sosunu üstüne gezdirerek ve taze meyveyle tamamlayarak farklı kase sunumlarıyla servis edebilirsiniz. Yanında bademli bisküvi veya sade filtre kahveyle lezzet uyumu yakalayabilirsiniz.