Zühre Ana Karadut Özü İle Ev Yapımı Kekstra Tarifi

Malzemeler
💫 1 Yumurta
💫 Yarım çay bardağı zeytinyağı
💫 Yarım çay bardağı yoğurt
💫 6 Yemek kaşığı elma suyu
💫 Tam buğday unu (kontrollü eklenmeli 1.5 su bardağı)
💫 1 Çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu

Jölesi İçin;
Zühre Ana Karadut Özü ve 1 tatlı kaşığı nişasta kıvam alana kadar karıştırılır.

Yapımı;
👉 Kek yapımına başlamadan önce sosumuzu hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Jölesi için göz kararı Zühre Ana Karadut Özünü sos kabına alarak 1 tatlı kaşığı nişasta ile kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvam aldığında altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
👉 Kek malzemeleri çırpılır kıvam aldığında (ne çok cıvık ne katı arasında olmalı) yağlanan kalıplara alınarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişmeye bırakılır. (Kürdan yardımı ile pişme süresini kontrol edebilirsiniz.) 15 dk yeterli olacaktır.
Soğuyan kekler kalıplardan çıkarılarak hazırladığımız Zühre Ana Karadut Özü Jölesini üzerine döküyoruz.
Servise hazır afiyet olsun!